Lobio (5 annosta) 4tlk kidneypapuja 2 sipulia 150g saksanpähkinöitä Korianteripuska (persilja käy myös) 6 valkosipulin kynttä 1 tl sarviapilaa (mehtia, fenugreek, jos löytää blue fenugreekkiä niin 1.5tl) 1 tl jauhettua korianterinsiementä 0.5-1tl cyannepippuria 1 tl suolaa 1-2 rkl sitruunan mehua (1/2-1 sitruunaa) Mustapippuria Oliiviöljyä Lisukkeeksi esim. pitaleipää tai oikeaa georgialaista maissileipää Valmistele kaikki ainekset. Rouhi saksanpähkinät tehosekoittimella pieneksi. Pilko sipuli pieneksi ja kuori valkosipulit. Silppua korianteri. Avaa paputölkit ja valuta hieman nestettä pois, osa käytetään nesteyttämään muhennosta. Kuullota sipulia reilussa oliiviöljyssä kunnes se on täysin pehmeää ja läpikuultavaa, muttei palanutta. Lisää saksanpähkinärouhe, korianteri, korianterinsiemenjauhe, sarviapila, cyannepippuri, suola ja mustapippuria maun mukaan. Purista sekaan myös valkosipulit sekä sitruunaa. Sekoittele ja anna makujen kypsyä minuutin. Kaada sekaan pavut liemineen. Ota perunamuussain tai puulusikka ja murskaa n. puolet pavuista muussiksi. Sekoita ja kypsyttele vielä viisi minuuttia niin että seos juuri ja juuri kuplii. Jos haluat tönäkämpää, murskaa lisää papuja. Jos tuli liian tönäkkää niin voi laimentaa hieman vedellä, tai talteenotetulla papuliemellä. Tarkista maku ja lisää sitruunaa tai suolaa tarvittaessa. Sitruuna antaa raikkautta ja happoa jos ruoka maistuu hieman liian tunkkaiselta.